2015/04/22


Junat ja Henri. Henri ja junat. Henri on nyt junassa matkaamassa Hki-Roi väliä. Kuukauden päästä Henri on junassa töissä. Henristä tulee lähiliikenteen konduktööri.

Erittäin intensiiviset kolme (3) viikkoa luentomaista opiskelua on takana päin, nyt pieni neljän päivän hengähdyslepotauko ja sunnuntaina alkaa kuukauden junaharjoittelu. Kyllä, pääkaupunkiseudun lähiliikennejunissa lippua junasta ostaessasi sen saatan myydä minä. Rakkaudella tulette liput saamaan, mutta olkaa kiltisti, että saatte ne varmasti sillä rakkaudella. Vapaistakin päätin ottaa ilon irti ja lähteä pohjoisen isolle kirkolle eli Rolloon eli Rovaniemelle, tuonne joulupukin kotikaupunkiin hengittelemään sitä puhdasta ilmaa. Lepäämisestä en niinkään tiedä, mutta parhaani yritän ainakin näillä 13h junamatkoilla tehdä nukkumisen suhteen. 

Junamatkasta lyhyesti: 1) vaununa toimii DuettoPlus eli VR:n kaukojunien uudistetut ravintolavaunut ja on tää aika unelma, ainoana miinuksena että 2) penkki ei hievahdakaan taaksepäin. Liikaa kokemuksia istuvilteen nukahtamisesta on eikä ne ole niin kovin hyviä yläasteelta ja lukiosta, joten siis istumisnukkumisasento ei nappaa. Silmät silti meinaa lipsua kiinni. Kiinni kiinni kiinni. En tiedä pitäisikö tässä pysyä kovana ja valvoa vai kärsiä kohtalonsa. 3) Kyseessä on henkiökohtaisesti ensimmäinen yöjunani (ainakin semmoinen mistä on muistikuva, tosin en tiedä onko näitäkään muistikuvia enää huomenna kun väsymyspromillet kasvaa) ja mua hämmensi jo suuresti se, että 4) olin Hki-Tpe välin aivan yksin täällä osastossa. Vaikka melki koko osaston piti olla täynnä. Juurikin nyt saavuimme Kokkolaan ja täällä on ehkä 5) viisi (5) ihmistä mun lisäksi. Mene ja tiedä miksi mitä milloin miten ja missä.

Huomatkaa mun melkein kokonaan näkyvät viikset viimeisessä kuvassa (!!!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti